Renato Kokot predsjednik ogranka Ližnjan

Hrvatski laburisti - Stranka rada danas su u Ližnjanu osnovali ogranak stranke, a za predsjednika je izabran Renato Kokot.

"Ovo nije početak već nastavak rada naše stranke u Istri", istaknuo je Kokot, te dodao da "Hrvatski laburisti u Istri imaju svoju biračku bazu, a to se pokazalo i na proteklim parlamentarnim izborima na kojima je predsjednica stranke Nansi Tireli osvojila značajan broj glasova, a u četiri općine imala je najbolji rezultat od svih kandidata koalicije Hrvatska raste".

 

Poznato je javnosti u Istri, a i šire, da je prošle jeseni nekoliko najodgovornijih ljudi stranke u Istri na čelu s Mariom Radešićem istupilo iz stranke s uvjerenjem da će ugroziti daljnji utjecaj Hrvatskih laburista, a za sebe otvoriti neku novu perspektivu. Tom su prilikom obmanuli javnost tvrdnjom da istupaju radi politike najužeg vodstva stranke koje je navodno zagovaralo "da se Istra utopi u neprirodnu regiju s Rijekom, Likom i Gorskim Kotarom", što je bila notorna neistina. Nakon istupanja osnovali su stranku pod imenom Istarski laburisti, koristeći ime stranke u kojoj će biti zapamćeni samo po tome da su iz nje izašli.

Hrvatski laburisti će nastaviti s podizanjem ogranaka diljem Istre, "a svojim radom i brigom za sve Istrijanke i Istrijane koji marljivo i pošteno rade dokazati ćemo da nam je Istra u srcu", zaključio je novi predsjednik ogranka Renato Kokot.

Renato Kokot