Renato Kokot predsjednik ogranka Ližnjan

Hrvatski laburisti - Stranka rada danas su u Ližnjanu osnovali ogranak stranke, a za predsjednika je izabran Renato Kokot.

"Ovo nije početak već nastavak rada naše stranke u Istri", istaknuo je Kokot, te dodao da "Hrvatski laburisti u Istri imaju svoju biračku bazu, a to se pokazalo i na proteklim parlamentarnim izborima na kojima je predsjednica stranke Nansi Tireli osvojila značajan broj glasova, a u četiri općine imala je najbolji rezultat od svih kandidata koalicije Hrvatska raste".

Opširnije:Renato Kokot predsjednik ogranka Ližnjan

Inicijativa za osnivanje Savjeta za ekologiju i energetiku

Zalaganjem kroz rad u Skupštini Istarske županije, kao klub Hrvatskih laburista-Stranke rada, osim za radnička prava, razvoj gospodarstva i ekologije, potaknuti situacijom u RH, tako i našoj županiji, predložili smo ovu inicijativu o osnivanju savjeta za ekologiju i energetiku Istarskom županu.

Zbog prisutnosti potencijalnih zagađivača, dok statistički pokazatelji upućuju o sve većem broju malignih oboljenja u našoj županiji.

Opširnije:Inicijativa za osnivanje Savjeta za ekologiju i energetiku

Problematika Muzila

Posljednjom odlukom Gradskog vijeća o budućnosti Muzila  Grad je ponovo pokazao da nema sluha za želje svojih građana koji su ih birali i postavili na mjesta gdje bi trebali biti u službi tih istih građana. Provedena javna rasprava poslužila je isključivo u cilju  provođenja zadovoljenja forme bez imalo sluha za želje građana i nevjerojatno da niti jedna primjedba građana vezan uz Muzil nije prihvaćena.

Opširnije:Problematika Muzila

Gradska vlast i Muzil

Posljednjim događajima vezanim za odluku gradskog vijeća o budućnosti Muzila Grad Pula je ponovo pokazao da nema sluha za želje svojih građana koji su ih birali i postavili na mjesta gdje bi trebali biti u službi tih istih građana. Provedena javna rasprava poslužila je isključivo u cilju provođenja zakonske procedure kao forme bez imalo sluha za želje građana. Uporno odbijanje da se poslušaju želje građana i procjene struke dovode u sumnju dobre namjere gradske vlasti. Stvaranje temelja za moguće zloupotrebe i manipulacije tim prostorom dugoročno neće nikome donijeti dobro.

Opširnije:Gradska vlast i Muzil

Grad stagnira i tone sve dublje

Sezona je pred nama, a već je jasno da će nas i ove godine po tko zna koji put dočekati zapuštena gradska kupališta. Za Valkane i Stoju već se predugo traži najpovoljniji model, traže se koncesionari, investitori no očigledno Grad ne zna, ili ne želi okončati tu priču i poduzeti sve potrebne mjere da se tim pulskim kupalištima konačno vrati stari sjaj. Kada je netko iz Grada zadnji put prošetao Valkanama, pa zar nikome ne smeta smeće, pseći izmet, smrad urina u zapuštenim kabinama s kojih je boja već posve oljuštena, zapušteni okoliš?

Opširnije:Grad stagnira i tone sve dublje

Poziv ženama na zajedničku borbu za jednakost na tržištu rada

Međunarodni dan žena prilika je da ponovno upozorimo na izmjene radnog zakonodavstva u obliku novog Zakona o radu kojeg smatramo ponižavajućim i brutalnim udarom na radništvo. Osim što je hrvatsko radno zakonodavstvo općenito nepravedno, izrabljujući i štetno za radnike, ono je naročito diskriminirajuće za radnice.

Opširnije:Poziv ženama na zajedničku borbu za jednakost na tržištu rada